Ημερίδα για τα δικαιώματα ασθενών και τις σπάνιες παθήσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση RDG TEAM 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Ημερίδα για τα δικαιώματα ασθενών και τις σπάνιες παθήσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Η ημερίδα με θέμα «Οδηγία 2011/24/ΕΕ: Δικαιώματα ασθενών και σπάνιες παθήσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση» θα πραγματοποιηθεί στις 17 Σεπτεμβρίου. Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας  και το Εθνικό Σημείο Επαφής Διασυνοριακής Περίθαλψης της Ελλάδας.

Η εκδήλωση, η οποία θα διεξαχθεί στην Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλ. Σούτσου, Αμφιθέατρο «Ίδρυμα Ωνάση» θα αναδείξει τα δικαιώματα των ασθενών στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις υποχρεώσεις των κρατών μελών ως κράτη ασφάλισης (ενδιαφέρον για εξερχόμενους ασθενείς και φορείς κοινωνικής ασφάλισης) και ως κράτη περίθαλψης (ενδιαφέρον για εισερχόμενους ασθενείς/πολίτες ΕΕ, παρόχους περίθαλψης και επαγγελματίες υγείας). Έμφαση θα δοθεί στις σπάνιες παθήσεις και τα Ευρωπαϊκά Δίκτυα Αναφοράς.

Η δράση διοργανώνεται από τα Εθνικά Σημεία Επαφής Διασυνοριακής Περίθαλψης Ελλάδας και Κύπρου, με την συνεργασία Υπουργείων Υγείας Ελλάδας και Κύπρου αντίστοιχα και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στην ημερίδα θα συμμετέχουν  ενώσεις και οργανώσεις ασθενών, ασφαλιστικοί φορείς, πάροχοι περίθαλψης και σύλλογοι επαγγελματιών υγείας από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα την ημερίδα θα χαιρετίσουν οι υπουργοί Υγείας  Ελλάδας και Κύπρου Άδωνις Γεωργιάδης   και Μιχάλης Δαμιανός καθώς και η Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου. Επίσης χαιρετισμό θα απευθύνει η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ Θεανώ Καρποδίνη αλλά και οι κ.κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, προέδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ), προέδρος της Παγκύπριας Συμμαχίας για τις Σπάνιες Παθήσεις καθώς και ο Δημήτριος Αθανασίου, αντιπρόεδρος Ένωσης Σπανίων Ασθενών Ελλάδος (ΕΣΑΕ), EURORDIS και εκπρόσωπος Ασθενών EURO-NMD, Μέλος PCWP Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων.

Η ημερίδα θα αρχίσει με την ομιλία της Βασιλικής Κούκου, Συντονίστριας του Ελληνικού Εθνικού Σημείου Επαφής (ΕΣΕ) Διασυνοριακής Περίθαλψης, ΕΟΠΥΥ για την «Οδηγία 2011/24/ΕΕ: Tα δικαιώματα των ασθενών σε υπηρεσίες υγείας στην ΕΕ — Ο ρόλος τωνΕθνικών Σημείων Επαφής» . Θα ακολουθήσουν ενδιαφέρουσες ομιλίες και πάνελ ομιλητών.

Δείτε το πρόγραμμα: WorkshopAgenda.

Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι δυνατή με φυσική παρουσία και διαδικτυακά. Για δηλώσεις συμμετοχής στον σύνδεσμο εδώ. Mετά τη συμπλήρωση της δήλωσης συμμετοχής, θα ακολουθήσει επιβεβαίωση της εγγραφής σας και περαιτέρω ενημέρωση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για οποιαδήποτε πληροφορία, μπορείτε να απευθύνεστε στις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: mkirimi@eopyy.gov.gr ή/και etsigka@eopyy.gov.gr.

Write a comment
Your email address will not be published. Required fields are marked *